Nedskräpning vid badet

Det är i dessa tider som det börjas skräpas ner vid badet. Trots vår anslag så kastar folk det som inte behövs på marken. Som ni vet så har vi tagit bort tidigare soptunnan då den fick tömmas av ett fåtal frivilliga. Ska det fungera nere vid badet för att hålla det rent och snyggt måste vi alla hjälpa till att ta med vårt eget skräp men även det som andra inte behagar ta med sig. Webred har gått och plockat vid ett par tillfällen och det verkar som om det är våra kvällsgäster som då har varit i farten och skräpat ned.
Senast igår fick vi kännedom om att en engångsgrill hade kastats i vattnet precis utanför vår badbrygga. En kille som badade gjorde upptäckten och blev naturligtvis dagens hjälte.
Vad hade hänt om någon dykt där eller trampat på grillen med dess stålgaller!

Ja i bland så undrar man om alla lampor är tända

Ha nu en fortsatt trevlig sommar

Webred

Obekanta bilar på området

Nu när vi är mitt i semestertider så belastas området av mer biltrafik än under resten av året. Förutom oss själva så har vi bekanta på besök.
Detta innebär att vi även får in bilar (personer) SOM INTE SKA VARA PÅ OMRÅDET. Vad dessa är ute efter vet ju inte.
Senast idag på förmiddagen kryssade en blå bil runt på området. En av våra kontaktpersoner för grannsamverkan  uppmärksammade detta.
Gruppen för grannsamverkan och även styrelsen vill att vi boende på området är uppmärksamma på detta och om det är möjligt, ta registreringsnumret om ni kan.

Utan spaning ingen aning

Webred

Våra vägarbeten

Som ni har konstaterat så är våra beslutade vägjobb klara utmed Höghammarsvägen. Detta jobb var ett alternativ att försöka få ut så mycket vatten som möjligt ur vägkroppen. Det konstaterades att det var mycket vatten i vägbanan, som vi nu hoppas ska försvinna.

en bild från arbetet

en bild från arbetet

Det som nu pågår är arbetet på vår ”brandgata”, förlängningen av Kärrhöksvägen, där vi har vår inkommande elförsörjning till området. Det är bland annat rör som är tilltäppta med ett högt vattenstånd på våren som följd,  vilket inte är bra med tanke på elskåpen.
Kan bli någon störning av trafiken

Webred

Anslagen vid badet

Anslagen vid badet lever ett osäkert liv. I alla fall ett par av dessa. Det är nämligen någon/några som vid ett par tillfällen slitit ner ett par av dessa.

nerslitna anslag, andra gången

nedslitna anslag, andra gången

Kan meddela att våra trivselregler vid badet åter är uppsatta.

som det ska se ut

som det ska se ut

Nu får vi se hur länge det håller

Sommarhälsning

Webred

Våra trivselregler

I bland behövs en liten påminnelse om våra trivselregler. Inte bara för oss medlemmar utan även för de gäster som besöker oss under vissa perioder. Några är nu uppsatta på vår badhytt och även vid fotbollsplan. Tyvärr så respekterar inte alla dessa utan vi får tillsammans se till så att de fungerar så bra som möjligt.

På omklädningshytten

På omklädningshytten

Vid fotbollsplan

Vid fotbollsplan

Allt för vår gemensamma trivsel.

Trevlig sommar önskar

Egon
Ordf Degerby SF

Sommarens vägarbeten stundar

Varning arbete
Nu är det dags för sommarens vägarbeten som redovisades på vårt årsmöte i maj månad.
Ni får räkna med att körvägarna under arbetets gång blir lite annorlunda än vad som är brukligt.

Vägansvarig, Per Melin, meddelar att med start i morgon tisdag, så kommer delar av Höghammarsvägen att stängas av mellan hörnan ”ner mot båtbryggan” och ovanför Höghammarsvägen – Ormvråksvägen. Avstängningen kommer att vara till och från under ca 2 veckors tid.
Därefter kommer vägarbetena att flyttas till Bivråksvägen som stängs av dagtid.
Det stora jobbet blir därefter vid brandgatan/transformatorsstationen  Igelviksvägen – Kärrhöksvägen.
Slutligen är det planerat en uppsnyggning av vår gästparkering vid infarten Igelviksvägen.

Detta är planen och vi hoppas att inget akut dyker upp under tiden.

Vi hjälps väl åt för att arbetena ska kunna utföras så smidigt som möjligt och att trafiken ska flyta under arbetsperioden.

Med sommarhälsning

Egon Löf
Ordförande DSF

Midsommar har passerat och nu är sommaren här

Vad veckorna går fort. Många har till och med börjat sin semester och midsommarhelgen gick fort förbi. Även i år så fick vi en härlig och fin midsommarstång. Men var var alla medlemmar som skulle hjälpa till med stången? Fin blev den i alla fall.
Midsommarstången
På midsommar afton blev det sedan full fart för både de yngre och de lite äldre. Vi startade som vanligt med dansen.
Dansen i full gång
Därefter var det aktiviteterna som tog vid.
aktiviteter

Men vad tog allt folk vägen på midsommardagen?
Midsommardagen  clownen och vid pilkastningen

Trevligt vad det för de som var där. Nu dröjer det till nästa år innan det är dags igen.
Ett stort tack till arrangörerna som trots manfall lyckades få till det så att våra medlemmar, deras gäster och även folk utifrån fick det trevligt i midsommarhelgen.

På söndagen i regn plockades midsommarstången, alla tävlingsstånden samt utsmyckningen bort och det såg ut som vanligt igen.

Må gott i sommar önskar

Webred